Basiskennis boekhouden opdoen? Een aanrader!

Terug naar het overzicht

Basiskennis boekhouden opdoen? Een aanrader!

20 december 2018

Voortaan de boekhouding zelf bijhouden? Dan is een opleiding basiskennis boekhouden wellicht wat voor jou. Het kan niet alleen thuis, maar ook op je werk goed van pas komen. Vandaar dat het voor werkgevers een groot pluspunt is wanneer je een boekhouddiploma hebt.

In deze blog zullen we je wat meer vertellen over de deeltijd studie basiskennis boekhouden. We beginnen met hetgeen wat je precies gaat leren. Tijdens de opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

Dit alles verspreidt over 10 theoretische lessen welke ongeveer twee uur duren. De kennis die je opdoet is zowel privé als binnen een bedrijf toe te passen.

Een groot voordeel is dat je geen specifieke vooropleiding nodig hebt. Dit betekent dat iedereen met interesse zich kan aanmelden. Het is een studie van MBO-3 niveau, waardoor hij voor vrijwel iedere geïnteresseerde toegankelijk zal zijn.

Het is echter wel de bedoeling dat je er thuis ook mee aan de slag zult gaan. Je zult er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de cursus zakelijk Nederlands, ook thuis redelijk wat tijd in moeten steken. Toch zal dit gemiddeld niet meer dan 5 uur zijn, dus blijft er genoeg tijd over voor je baan en hobby’s.

Dan is er nog het examen. Je mag zelf kiezen wanneer je dit doet, dus vraag dit aan wanneer jij denkt er klaar voor te zijn. We raden echter wel aan om hier niet te lang mee te wachten, want anders ben je misschien de lesstof al bijna weer vergeten.

Mocht je nog willen doorleren, er is ook de mogelijkheid om nadien de opleiding praktijkdiploma boekhouden te volgen. Al kun je ook direct met die studie starten.

Heb jij interesse in de opleiding basiskennis boekhouden? Bekijk dan de speciale pagina voor onze boekhoudcursus. Bij vragen mag je natuurlijk ook altijd mailen.