Van den Boom Opleidingen naar de minister-president

Terug naar het overzicht

Van den Boom Opleidingen naar de minister-president

21 maart 2017

In gesprek met minister president Rutte over scholingskosten.

Studeren voor volwassenen moet betaalbaar blijven!

De regering is van plan de belastingaftrek voor studiekosten voor particulieren vanaf 2018 af te schaffen. Een voorbereidende wet is een vergevorderd stadium. Deze bezuinigingsmaatregel heeft veel consequenties voor volwassenen die willen omschakelen naar een ander beroep of hun huidige beroepskennis en -kunde een update willen geven zodat zij de aansluiting met de arbeidsmarkt houden.

De overheid wil dat alle mensen “hun leven lang blijven leren”. Het afschaffen van de studiekostenaftrek (inkomstenbelasting) voor particulieren in 2018 staat hier lijnrecht tegenover en dat kan niet!

Van den Boom Opleidingen heeft op 1 maart de gevolgen van deze nieuwe wet aan minister-president Mark Rutte persoonlijk voorgelegd. Hij toonde begrip voor de problematiek maar kon geen toezeggingen doen. Het woord is nu aan de politieke partijen!

Van de Boom Opleidingen wacht dit niet af. Wij bieden volwassenen die willen omscholen of bijscholen graag de gelegenheid om nog snel van de huidige belastingvoordelen gebruik te maken.

Voor particulieren geldt in 2017 nog de volgende regeling: Er is een drempel van 250 euro die u niet van de inkomstenbelasting kunt aftrekken. De overige scholingskosten die u in 2017 maakt, kunt u tot een maximaal bedrag van 15.000 euro in mindering brengen op uw aangifte inkomstenbelasting 2017.

Als u het plan heeft om een administratieve carrière te starten of uit te bouwen, gaan wij graag met u in gesprek over de betalingsmogelijkheden inclusief de kosten die de overheid u (nu) nog terugbetaalt.

Voor werkgevers blijft de studiekostenaftrek voor medewerkers wel bestaan. Ook hierover gaan wij graag met u in gesprek.

Dus voor vragen of meer informatie: bel, mail, of app ons!

Van de Boom Opleidingen,

Sigrid van den Heuvel.