Een praktijkdiploma boekhouden? Jazeker!

Terug naar het overzicht

Een praktijkdiploma boekhouden? Jazeker!

1 februari 2019

In onze vorige blog hadden we het over de opleiding basiskennis boekhouden, waarmee je voortaan zelf de boekhouding kunt bijhouden. Alhoewel je met de kennis die je bij deze studie opdoet al een heel eind zult komen, zijn er ook mensen die nog een stapje verder willen. Zij streven er namelijk naar om in de administratieve sector te kunnen werken. In dat geval is er de opleiding praktijkdiploma boekhouden. Deze studie heeft 3 modules, namelijk:

In tegenstelling tot sommige andere opleidingen is het hierbij de bedoeling dat je deze modules los van elkaar volgt. Het onderdeel bedrijfsadministratie telt 10 lessen en voor financiering en kostencalculatie is het de bedoeling dat je 7 keer komt. In totaal moeten er 24 lessen gevolgd worden waardoor de gehele opleiding gemiddeld ook 24 weken zal duren.

Alhoewel deze studie net wat intensiever is dan een basiskennis opleiding kun je er uiteindelijk ook veel meer mee doen. Daarnaast is het in principe niet eens nodig om eerst de opleiding basiskennis boekhouden te volgen. Al is dat echter wel een laagdrempelige manier om ermee te beginnen, met name als je nog een beetje twijfelt. Ook de studie Basiskennis Calculatie kan een goede voorloper zijn.

Ter afsluiting is er natuurlijk nog het examen. Je hebt zelf de keuze wanneer je dit wilt doen. Wel raden we aan om hier niet al te lang mee te wachten om te voorkomen dat je de lesstof alweer een beetje vergeten zult zijn. Wanneer je slaagt krijg je een diploma.

De lessen die je gaat volgen worden steeds aangepast op de actualiteit. Hierdoor blijft de inhoud relevant en kun je met het diploma direct aan de slag in de administratieve sector.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze speciale praktijkdiploma boekhouden pagina waar je alle informatie vindt die je nodig hebt. Toch liever eerst beginnen met basiskennis boekhouden? Kijk dan hier.