Praktijkdiploma boekhouden (PDB)

Praktijkdiploma boekhouden (PDB)

Kijk je wel eens naar interessante administratieve vacatures? Dan zul je merken dat er bijna altijd om het praktijkdiploma boekhouden wordt gevraagd. Bij WIJZERWORDEN.nl kun je een brede en gevarieerde opleiding boekhouden volgen. Van een vakman of vakvrouw leer je alles wat je moet weten. Uiteraard worden de lessen continu aangepast aan de actualiteit. Het praktijkdiploma boekhouden is jouw start van een succesvolle carrière!

Met het praktijkdiploma boekhouden op zak, voer je in kleine en middelgrote organisaties geheel zelfstandig de boekhouding. Ook in grote organisaties kun je aan de slag als assistent van de administrateur.

Leslocatie

Gemert dinsdagavonden (wijzigt in januari 2019)

Helmond woensdagavonden

De opleiding tot het Praktijkdiploma boekhouden bestaat uit drie modulen. De opleiding bereid je voor op de nieuwste examens van de Associatie examinering.

Bedrijfsadministratie 4

Met het certificaat Bedrijfsadministratie niveau 4 bent u in staat berekeningen te maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. U kunt overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans. Daarnaast beschikt u over de kennis van de belangrijkste theorie en begrippen. Een flinke stap in de richting van het zelfstandig kunnen voeren van een boekhouding.

Inhoud: Defineren van begrippen, Berekeningen en boekingen tbv financiële administratie en handelsondernemingen, Journaliseren van mutaties met betrekking tot kosten en opbrengsten en kredieten.

Financiering 4

Met Financiering niveau 4 heb je de belangrijkste theorie paraat met betrekking tot financiering. Denk bijvoorbeeld aan de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Je kunt berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen. Door de focus op theorie kun je in de praktijk altijd op je kennis terugvallen en met vertrouwen solliciteren op dé favoriete baan. Lezen en beoordelen van overzichten uit een computerboekhouding.

Inhoud: Kennis van de belangrijkste theorie mbt financiering; waaronder aandelen, obligaties, dividend ed. Kennis van ondernemingsvormen en regelgeving hieromtrent. Kengetallen en indexcijfers

Kostencalculatie 4

Hoe staat het bedrijfsresultaat ervoor? Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich dit tot de verkoopprijs? Met het Associatiecertificaat Kostprijscalculatie niveau 4 op zak, geef je moeiteloos antwoord op deze vraag. Je weet hoe je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe je het resultaat van productie en verkoop berekent. Je hebt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. Door de focus op het toepassen van de theorie, kun je direct de geleerde materie in de praktijk brengen. Met het diploma Kostencalculatie niveau 4 kan de (toekomstig) financieel-administrateur zelfstandig deze taken uitvoeren. Presenteren en rapporteren over financiële ontwikkelingen

Inhoud: Kost- en verkoopprijs berekening; directe- indirecte, variabele kosten, boek- en restwaarde berekenen, interest, break-even, verkoop- en bedrijfsresultaten berekenen. 

Zelfstudie

Ongeveer 3 tot 5 uur per module / per week.

Om te kunnen beginnen met het Praktijkdiploma Boekhouden, is een vooropleiding niet verplicht. Wel raden wij aan om een basis opleiding te volgen zoals Basiskennis Boekhouden en eventueel Basiskennis Calculatie  (MBO niveau 3) indien er geen kennis is van boekhouden in het algemeen.

Niveau van de PDB opleiding: MBO-4

Startdata 2018-2019

Gegarandeerde start…

11 september 2018:

Financiering, niveau 4

7  lessen van 19.00 – 21.15 uur

27 november 2018

Kostencalculatie, niveau 4

7 lessen van 19.00 – 21.15 uur

19 februari 2019:

Bedrijfsadministratie, niveau 4

12 lessen van 19.00 – 21.15 uur

Er is geen volgorde in de opleiding, je kunt dus met elke willekeurige module starten.
De opleiding duurt  in totaal 26/27 weken. Er kan drie keer per jaar worden gestart. Er is geen vaste volgorde in de opbouw van de opleiding. Voor advies verwijzen we je naar de cursusleiding. Tijdens vakantieperiodes zijn er geen lessen.

Leslocatie:

De EENDRACHT, St. Annastraat 60 in Gemert

Cursusjaar 2018-2019

lesgeld   boekengeld examengeld
  module   richtprijzen associatie
Bedrijfsadministratie 4 €     695,- € 60,- € 175,-
Kostencalculatie 4 €     445,- € 60,- € 175,-
Financiering 4 €     445,- € 60,- € 175,-

Termijnbetaling is mogelijk, in overleg.

TIP; In veel gevallen heb je in 2018 nog recht op belastingteruggaaf, informeer bij uw financieel adviseur. (Het is nog niet geheel duidelijk of er in 2019 ook nog mogelijkheden zijn tot aftrek).  

Aanmelden doe je zelf, hiervoor verwijzen we je naar het examenbureau: www.associatie.nl

Direct inschrijven

Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de gegevens die u invult.

ja, ik bestel ook bijbehorende boeken
Ik schrijf in per module (standaard voor cursussen)Ik schrijf in voor de complete opleiding

Roepnaam

Doopnamen

Achternaam

Meisjesnaam

Geboortedatum

Geboorteplaats / -land

Adres

Postcode

Plaats

E-mail adres

Telefoonnummer

Opmerkingen of ander factuuradres:

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van VAN DEN BOOM opleidingen